Kiljavan sairaala uudisti ammattikeittiölaitteensa huoltoleasing-sopimuksella

23.8.2023 11:41
referenssit, huolto
Keittiölaitteet voidaan hankkia myös huoltoleasing-sopimuksella.

Kiljavan sairaalan saneerauksen yhteydessä todettiin, että sairaalan keittiö kaipasi kipeästi uudistusta. Keittiölaitteet olivat suurelta osin vanhoja, ja esimerkiksi lattiakaivot olivat väärissä paikoissa keittiössä. Sairaalan ruoka- ja hoivapuoli oli osittain ulkoistettu Attendolle, jonka toive oli myös, että ruoanvalmistus saataisiin kokonaisuudessaan toimivammaksi.

 

Sairaalan silloinen toimitusjohtaja piti keittiön kokonaisinvestointikulua suurena ja halusi kulut paremmin hallittavaksi. Lisäksi keittiön toimintaan haluttiin joustavuutta, sillä tiedossa oli, että uudistuksia ja muutoksia toimintaan tulee. Siksi ajatus ammattikeittiölaitteiden hankinnasta huoltoleasing-sopimuksella omistamisen sijaan kuulosti heidän mielestään hyvältä.

– Esittelin idean huoltoleasing-vaihtoehdosta, ja sieltä tartuttiin heti siihen ajatukseen, että keittiölaitteet voisikin hankkia sitä mallia hyödyntäen, toteaa Metoksen avainasiakaspäällikkö Iiro Vornila, joka avusti Kiljavan sairaalaa keittiölaitteiden hankintaprosessissa.

Huoltoleasing on malli, jossa laitteiden toimittaja sitoutuu huolehtimaan laitteista sopimuskauden ajan ja hankinnan tehnyt kunta maksaa laitteista kuukausittaista ylläpitomaksua. Kyseessä on siis samanlainen malli kuin työsuhdeautoista tuttu huoltoleasing.

– He halusivat joustavuutta ja selkeät kustannukset. Tämä sopimusmalli oli heidän tarpeisiinsa parempi ja joustavampi vaihtoehto kuin laitteiden omistaminen, koska he halusivat uudistaa keittiönsä mahdollisimman vähäisillä omilla laitehankinnoilla.

– Lisäksi he halusivat selkeän ja tarkan kuukausihinnan, joka sisältää kaikki kulut eli huollot ja mahdolliset varaosat. Näin heille ei tule yllätyksiä kulujen suhteen, Vornila täsmentää.

Huoltoleasing-malli sopiikin erinomaisesti tilanteisiin, joissa tarvitaan nopeasti joustavuutta keittiöratkaisuihin. Metos on toimittanut keittiölaitteita huoltoleasingmallilla runsaasti yksityissektorille, mutta kunnissa mallia vasta otetaan käyttöön. Julkisista toimijoista sen ovat valinneet Kiljavan Sairaalan lisäksi esimerkiksi Mäntyharjun kunta ja Haapamäen Yhteiskoulu.

Sopimus voidaan tehdä asiakkaan tarpeen mukaan, esimerkiksi viideksi vuodeksi eteenpäin. Käyttäjä maksaa sopimusajalta kiinteän sopimushinnan, ja laitteen toimittaja puolestaan vastaa laitteiden huolloista ja varaosista.

Kiljavan sairaalan sopimus alkoi syksyllä 2021 ja jatkuu vuoteen 2025 saakka. Sen jälkeen sopimuksen tilanne arvioidaan uudelleen. Sopimusta voidaan sen päätyttyä jatkaa samanlaisena, sitä voidaan muuttaa tietyiltä osin, tai laitteet voi esimerkiksi ostaa omaan omistukseen.

 

Attendon väki on ollut tyytyväinen uudistettuihin keittiölaitteisiinsa

– Olen saanut heiltä palautetta, että ruoanlaitto on nyt Attendon näkökulmasta ollut aiempaa sujuvampaa, Vornila sanoo.

Kiljavan sairaalan keittiöpäällikkö Tuomas Laine painottaa erityisesti laitteiden huollon tärkeyttä keittiön toiminnassa.

– Olen toiminut puolisen vuotta täällä Attendon keittiöpäällikkönä. Keittiölaitteiden huollon toimivuus on keittiössä todella tärkeää, sillä jos jokin menee rikki, niin keittiön koko toiminta voi pahimmillaan pysähtyä. Siksi on arvokasta, jos huolto saapuu paikalle niin pian, kuin vaan mahdollista.

– Metoksen huoltoasentajien kanssa meillä on homma toiminut hyvin. Ja kun laitteita huolletaan ennakkoon, se helpottaa asiaa siten, että ne pysyvät paremmin toimintakunnossa. Näin ei tule niin paljoa yllätyksiä keittiön arjessa, hän jatkaa.

– Meidän tilanteeseemme huoltoleasing-malli on sopinut oikein hyvin, Laine lisää lopuksi.

Kiinnostaako sinua huoltoleasing-sopimus?

Ota yhteyttä myyntiimme!
Uusi Robusto tarjoaa ajattomia, modernilla twistillä nykypäivään istutettuja makuja
Bistro Dagmar – lempiruokia ja rentoa fiilistä
Hyvällä keittiösuunnittelulla tehokkuutta ja sujuvuutta ammattikeittiön arkeen
Huolla ammattikeittiölaitteet säännöllisesti – säästät rahaa ja ympäristöä
Metos Viron myyntijohtaja sai tunnustuksen Viron puolustusministeriöltä
Keittiömestari Hans Välimäki on luottanut Metoksen ammattikeittiöratkaisuihin koko uransa ajan