Metoksen suunnittelupalvelu – tavoitteena tehokas ja toimiva ammattikeittiö

Ammattikeittiön suunnittelupalvelumme auttaa varmistamaan, että uudesta keittiöstä tulee toimiva, tehokas ja pitkäikäinen, ja työskentely siellä on sujuvaa ja ergonomista. Kauttamme saat käyttöösi parhaan osaamisen ammattikeittiöiden suunnittelusta. Taustallamme on sekä pitkä kokemus alalta että uusin osaaminen ammattikeittiöiden tulevista trendeistä ja haasteista, joita ammattikeittiöt toiminnassaan kohtaavat. 

Osaavalla keittiösuunnittelulla varmistetaan ammattikeittiön toimivuus pitkällä aikavälillä. Ammattikeittiö palvelee käyttäjäänsä useita vuosia, joten kokonaisuutta suunniteltaessa ennakoidaan myös tulevaisuutta, kuten esimerkiksi sähkön ja veden hintaa, energiatehokkuutta, asiakasta, työntekijää, ruokatrendejä ja paljon muuta. 

Toimiva ja tehokas ammattikeittiökokonaisuus on enemmän kuin laitteidensa summa. Investoinnin kannattavuus määräytyy harvoin yksittäisten laitteiden hinnalla, sillä laitevalinnoilla vaikutetaan esimerkiksi tarvittavan henkilökunnan määrään. Keittiösuunnittelupalvelumme ei ole pelkästään laitteiden sijoittelua. Kokonaisuus suunnitellaan asiakkaan tarpeista lähtien, ammattikeittiön prosesseista ja toiminnallisuuksista sekä tehokkaan keittiön näkökulmasta, huomioiden esimerkiksi myös laitteiden monikäyttöisyys ja logistiikka.  
Tavoitteena on suunnitella keittiöön joustava työvaiheesta toiseen etenevä työnkulku, joka ottaa huomioon myös työntekijän hyvän ergonomian.

Jokainen ammattikeittiö on suunnittelupalvelulle sopivan kokoinen

Suunnittelupalvelumme tekee vuosittain noin 1 300 suunnitelmaa monipuolisesti erilaisiin ammatti- ja suurkeittiöihin koko Suomen alueelle. Suunnittelun kohteita ovat kaikenlaiset ravintolat, esimerkiksi ketjuravintolat, fine dining-ravintolat, pikaruokaravintolat, henkilöstöravintolat, kahvilat ja baarit sekä liikenneasemien ravintolat, kauppakeskusten ja myymälöiden keittiöt, päiväkotien, koulujen ja sairaaloiden sekä virastojen keittiöt. Myös tuotantokeittiöiden ja erilaisten elintarviketeollisuuden tuotantoyksikköjen keittiösuunnittelu ovat iso osa suunnittelupalvelumme arkea.

Keittiö suunnitellaan aina asiakkaan tarpeista ja toiveista lähtien. Suunnittelemme niin pienet keittiöt kuin suuret keskuskeittiötkin.

”Toimivan ammattikeittiön suunnittelu lähtee sekä ruoanlaiton että teknisten mahdollisuuksien ymmärryksestä.” 
- Ismo Kumpulainen, keittiösuunnittelija 

Kansainvälistä osaamista – paikallisuutta unohtamatta

Kansainvälisenä yrityksenä ja pohjoismaiden markkinajohtajana kauttamme saa näkemyksiä ja ajatuksia muualta maailmasta myös keittiösuunnitteluun.
Siitä huolimatta olemme myös vahvasti paikallinen osaaja. 

Ammattikeittiön suunnittelupalvelu on asiakkaalle maksutonta osana projektin kokonaistoimitusta. Suunnittelupalvelumme tekee tiivistä yhteistyötä myös asiakkaan muiden toimittajien, esimerkiksi sisustussuunnittelijoiden, kanssa.

Laitesymbolit ja mitoituspiirustukset suunnittelun apuna

Laitesymbolit on tarkoitettu heille, jotka suunnittelevat itse keittiöitä AutoCADilla tai Revitillä. Symbolit löytyvät tuotesivuilla kunkin tuotteen yhteydessä taso- ja naamapiirroksina "Liitteet" -välilehdeltä. Symbolista näet laitteen mitat, kytkentätiedot ja paikat.

Mitoituspiirustus sisältää ehdotuksen kokonaistoimituksessa olevien laitteiden tarvitsemat vesi-, viemäri-, ja sähköliitännöistä. Mitoituspiirustus on tarkoitettu erikoissuunnittelijoiden (LVIS) ja työmaan tarpeita varten. Mitoitus tehdään tilauksen jälkeen ja se sisältyy toimituksen hintaan.

Suunnittelupalvelu kannattaa ottaa mukaan keittiöprojektiin heti alusta saakka. Haluatko lisää tietoa suunnittelupalvelustamme?

Ota yhteyttä

Kävele keittiössä jo suunnitteluvaiheessa

Tila, siellä olevat laitteet ja kalusteet sekä esimerkiksi tilan ergonomia on helpompaa hahmottaa virtuaalimallinnuksen avulla. Uusimman teknologian avulla keittiössä voidaan kävellä virtuaalisesti jo sen suunnitteluvaiheessa ja hahmottaa keittiö ja sen työnkulku käytännössä. AutoCAD ja Revit-suunnittelu ovat Metoksen suunnittelijoiden arkea. Uusin suunnitteluteknologia nopeuttaa ja helpottaa työn kulkua ja sen avulla varmistetaan suunnitelmien toimivuus. 

Skannaa koodi puhelimella ja kokeile itse:

”Keittiö on aina asiakkaalle tärkeä. Siksi jokainen työ on myös meille yhtä merkityksellinen.”
- Päivi Pulsa, keittiösuunnittelija

Lue artikkeli

Asiantuntijamme palveluksessasi

Ismo Kumpulainen

Ismo Kumpulainen

suunnittelija
020 439 4461
ismo.kumpulainen@metos.fi

Anssi Pitkänen

Anssi Pitkänen

suunnittelija
020 439 4498
anssi.pitkanen@metos.fi

Riitta Pussinen

Riitta Pussinen

suunnittelija
020 439 4497
riitta.pussinen@metos.fi

Päivi Pulsa

Päivi Pulsa

suunnittelija
020 439 4863
paivi.pulsa@metos.fi

Teemu Karhunen

Teemu Karhunen

suunnittelija
020 439 4265
teemu.karhunen@metos.fi

Veera Hakanen

Veera Hakanen

suunnittelija
020 439 4017
veera.hakanen@metos.fi

Mirva Saarinen

Mirva Saarinen

tekninen suunnittelija
020 439 4560
mirva.saarinen@metos.fi

Voit suunnitella keittiösi myös itse

Metos Professional Kitchen Planner on helppokäyttöinen sovellus, jonka avulla voit suunnitella juuri sinun tarpeisiisi sopivan ammattikeittiön.
Lue lisää ja lataa sovellus alla olevasta linkistä.