Avainasiakaspäällikkö Petteri Honkanen: ”Ensimmäiseksi mitattiin ovi pizzauunia varten”

23.8.2023 11:44
referenssit
Metoksen avainasiakaspäällikkö Petteri Honkanen on iloinen hyvin sujuneesta yhteistyöprojektista.

Metoksen avainasiakaspäällikkö Petteri Honkanen on iloinen hyvin sujuneesta yhteistyöprojektista.

 

Kun Nonna Sophian suunnittelu pari vuotta sitten alkoi, pääsi Metoksen avainasiakaspäällikkö Petteri Honkanen heti mukaan prosessiin. Koko prosessin lähtökohta oli rakentaa ravintola ja tehdä kaikki tarvittavat valinnat siten, että ravintoloitsija Mika Gehör pystyy tarjoamaan asiakkailleen parasta mahdollista napolilaista pizzaa ja pastaa.

– Tämä on ollut tosi kiva yhteistyöprojekti, summaa Petteri.

– Myös siinä mielessä, että asiakas on halunnut koko ajan valinnoilta nimenomaan laatua. Laitteita ei siis ole valittu sillä perusteella, että mikä on edullisinta. Sen sijaan laitteet on valittu huolella sen mukaan, että ne auttavat asiakasta tekemään parasta mahdollista pastaa ja parasta mahdollista pizzaa, hän jatkaa.

Esimerkiksi pizzauuni. Se on eurooppalaisessa mittakaavassa arvostettu laite, jota käytetään myös pizzanvalmistuksen maailmanmestaruuskisoissa.

Nonna Sophian laitteet on valittu laatu edellä.

– Ravintolaan valittu pizzauuni on yksinkertaisesti maailman paras. Se on saanut Italiasta sertifikaatin, ja italialaiset ovat tosi tarkkoja siitä, mitkä tuotteet sen saavat, Petteri painottaa.

– Ensimmäinen asia mistä lähdettiin liikkeelle, oli se, että mittasimme kulkuoven, jotta uuni varmasti mahtuu siitä sisälle paketissaan, hän jatkaa.

Pyrkimys täydelliseen italialaiseen kokemukseen näkyy myös muissa ravintolan valinnoissa. Ravintoloitsijalla on vahvat kontaktit Italiaan ja suuri osa raaka-aineista tulee suoraan sieltä. Myös pizzakokki on italialainen.

Pizzan lisäksi ravintolan kärkituotteita on herkullinen pasta. Tuorepastaan liittyvät laitteet olivatkin heille ehdoton vaatimus.

– Tosi monet ravintolat käyttävät valmispastaa. Täällä lähtökohta oli, että pasta tehdään ihan itse alusta saakka. He eivät käytä valmista. Heillä onkin pastakoneiden lisäksi käytössään paljon erilaisia teriä, joilla valmistuu vaikka minkälaista pastaa! Petteri kertoo.

Ravintoloitsijalla ja Petterillä on takanaan jo useampia yhteisiä projekteja.

– Meillä on taustalla jo pidempään jatkunutta yhteistyötä. Mika on ollut niin pitkään alalla, että on helppo tehdä projekteja hänen kanssaan, kun hän tietää jo tarkkaan, mitä ravintolaan haluaa valita ja millä perusteilla, Petteri selventää.

Ravintolasali on entinen pankkisali.

Ravintolasali on entinen pankkisali. Isossa ja korkeassa tilassa ei ollut mitään valmista ravintolaa varten. Kaiken kaikkiaan projekti oli valtava.

– Tänne sitten ravintolasalin lisäksi rakennettiin keittiö, baari ja esimerkiksi viinihuone. Meiltä Ismo Kumpulainen oli mukana tekemässä keittiösuunnittelua ja Lauri Saarikoski oli mukana varmistamassa teknisiä asioita, kuten mihin sähköliitännät laitetaan, miten putket kulkevat ja niin edelleen.

– Näin suuressa projektissa eri toimijoiden välisen yhteistyön merkitys on valtava. Mukana oli meidän omien osaajien lisäksi sisustussuunnittelija, joka teki äärimmäisen hyvää työtä!

Valtavaa projektia helpotti Petterin mielestä hyvä tiimi.

– Kaikki suunniteltiin tosi hyvin ja tehtiin kunnolla yhdessä. Meiltä oli tosi hyvä tiimi mukana, ja koska asiakas itsekin tuntee asiat hyvin, niin oli helppo toimia yhdessä ja saatiin asiat sujuvasti eteenpäin, Petteri kiittää.

Ravintola on nyt valmis, ja yhteistyö Metoksen kanssa jatkuu.

– Olemme toimittaneet heille myös ravintolan avaamisen jälkeen erilaisia pienempiä tarvikkeita, esimerkiksi hyllyjä, leikkelekoneen, kahvipapumyllyn ja pastateriä. Lisäksi tietenkin meidän huoltopalvelumme ja koulutuspalvelumme auttavat heitä siinä, että keittiö siellä pysyy hyvässä toimintakunnossa koko ajan, Petteri täsmentää.

Mutta entä se pizzauuni, mahtuiko se ovista?

Mahtuihan se. Juuri ja juuri.

Missä? Mannerheiminkatu 9, 06100 Porvoo
Lue lisää Nonna Sophian sivuilta:
Blogi: Astianpesu - keittiön keuhkot
Wihuri Metro-tukun upea Konepajan tukku huokuu valoa - Metos toteutti tiloihin demokeittiön
Uusi Robusto tarjoaa ajattomia, modernilla twistillä nykypäivään istutettuja makuja
Bistro Dagmar – lempiruokia ja rentoa fiilistä
Hyvällä keittiösuunnittelulla tehokkuutta ja sujuvuutta ammattikeittiön arkeen
Huolla ammattikeittiölaitteet säännöllisesti – säästät rahaa ja ympäristöä