Metoksen Henny Penny -painerasvakeitin: Parempaa laatua, maukkaampaa ruokaa

8.3.2023 12:22
tuotekatsaukset
Kanansiivet

Metoksen Henny Penny -painerasvakeitin on täydellinen ratkaisu niille, jotka haluavat valmistaa suurempia määriä herkullista friteerattua ruokaa nopeammin. Painerasvakeittimellämme valmistettu friteerattu ruoka on rapeaa, mutta mehukasta. Ja lisäksi se on aina tasalaatuista.

 

Mehukkuuden takaa painerasvakeittimen hyödyntämä tekniikka. Paistettaessa kosteus siirtyy yleensä öljyyn, mutta painerasvakeitin sulkee nopeasti kosteuden ruoan sisään.
 

Pidempi käyttöikä öljyllesi

Painerasvakeittimen avulla käytät vähemmän öljyä paistossa. Vähempi on parempi, mutta myös öljyn pidemmällä käyttöiällä on suuri merkitys. Pidemmän käyttöiän ansiosta öljyä täytyy nimittäin vaihtaa harvemmin, mikä puolestaan tarkoittaa sitä, ettei henkilökunnan tarvitse käyttää niin paljoa aikaa huoltotoimenpiteiden suorittamiseen. Näillä on suuri merkitys pitkällä aikavälillä öljyssä tehdyissä säästöissä.
 

Öljyn viholliset – näin taklaat ne!

Ilman lämpöä ei tietenkään voi paistaa. Painerasvakeittimellä ruoka voidaan kuitenkin kypsentää alhaisemmissa lämpötiloissa ja lyhyemmässä ajassa. Samalla säästät energiaa!

Ilman kanssa kosketuksissa oleminen pilaa öljyn. Siksi öljyn suojaaminen ilmavirtauksilta on tärkeää. Painerasvakeittimillä on tässäkin etunsa, sillä kansi on kiinni aina ruoanlaiton aikana ja silloin, kun laitetta ei käytetä. Myös öljyn pumppaus suodatuksen aikana hapettaa öljyä. Henny Pennyn rasvakeittimet on suunniteltu nopeaan suodatukseen, joka minimoi pumppaukseen käytettävän ajan.

Kaikessa, mitä paistamme, on sisällä kosteutta. Paistaessa se siirtyy öljyyn, mikä aiheuttaa öljyn huononemisen. Painerasvakeitin kuitenkin sulkee kosteuden proteiiniin, jolloin se ei pääse siirtymään öljyyn. On myös hyvä muistaa käyttää aina kuivia paistokoreja.
 

Parempaa, tasalaatuisempaa ruokaa

Kustannussäästöjen lisäksi pidempään kestävä laadukas öljy tarkoittaa myös paremman makuista ruokaa ja tasaisempaa laatua. Säännöllisemmän suodatuksen ja laitteen automaattisten toimintojen ansiosta öljyn ”sweet spot” kestää pidempään. Altaassa olevien sensoreiden ansiosta öljyn tasoa ja määrää voidaan seurata jatkuvasti, ja seurannan ansiosta lopputuotteen ympärillä oleva paistopinta on laadukkaampi.
 

Vähemmän aikaa suodatukseen

Joissain rasvakeittimissä suodatusprosessit ovat pitkiä ja hankalia. Ne puolestaan voivat olla tuotannon kannalta työläistä ja harmillista, varsinkin, jos laitteen suodatustarve ilmaantuu ruuhka-aikaan. Henny Penny -painerasvakeittimen suodatusprosessi on nopea ja tehokas, eikä henkilöstön aikaa mene hukkaan.

Vinkit mehukkaan friteeratun ruoan valmistamiseen laitteillamme!

1. Mikäli valmistettavaa tuotetta ei ole valmiiksi suolattu, suolaa se. Mikäli tuotetta ei ole marinoitu tai kostutettu esimerkiksi maustekastikkeella, kastele se ensin kylmässä vedessä.
2. Jauhota tuote. Hyödynnä kätevää jauhotusasemaa.
3. Kostuta tuote uudelleen kylmässä vedessä ja jauhota se sen jälkeen uudelleen. Tuplajauhotuksen avulla valmistettavaan ruokaan saadaan paksumpi kuori ja kuoresta tulee rapeampi.
4. Voitele kori kastamalla se rasvassa kerran ilman tuotteita. Ennen kuin siirrät ruoan painerasvakeittimen ritilään, koputtele ruoasta ylimääräiset, helposti irtoavat jauhot pois.
5. Siirrä tuotteet ritilään. Jotta öljy pysyy puhtaampana, älä täytä ritilää rasvakaukalon päällä.
6. Upota ritilä keittimeen paistamista varten. Paistossa ei tarvitse käyttää kovaa lämpötilaa. Päästä paine pois vähän ennen kuin paistoaika on kulunut loppuun. Tällöin voit vielä nostaa lämpötilaa hetkeksi, ja näin valmistettavan ruoan kuoresta tulee vielä rapeampi.
7. Anna tuotteen levähtää hetki lämpökaapissa, jossa lämpö tasaantuu ja tuote vielä asettuu ja maustuu. Valmistettu ruoka säilyy rapeana oikeissa olosuhteissa lämpökaapissa tunninkin verran!

 

Kiinnostuitko? Tule meille katsomaan, kuinka painerasvakeitin ja jauhotuspöytä toimivat yhdessä saumattomasti ja auttavat saavuttamaan maukkaimman mahdollisen lopputuloksen!
Huolla ammattikeittiölaitteet säännöllisesti – säästät rahaa ja ympäristöä
Metos Viron myyntijohtaja sai tunnustuksen Viron puolustusministeriöltä
Keittiömestari Hans Välimäki on luottanut Metoksen ammattikeittiöratkaisuihin koko uransa ajan
Luoto – urbaani kohtaamispaikka ja helmi Kallaveden rannalla
Metos mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa viidettä kertaa
Määräaikaishuollolla on tärkeä tehtävä: varmistaa ammattikeittiön toiminnan jatkuvuus